طرز تهیه کیک اسفنجی
کیکی اسفنجی یکی از کیکهای معروف و مشهور در جهان است. برای تهیه کیک خامهای باید طرز تهیه کیک اسفنجی را از پایه بدانید. علت نامگذاری کیک اسفنجی به این دلیل است که، بافت کیک اسننجی مانند اسفنج دریایی، از تعداد بیشماری حباب هوایی تشکیل شده است.
تنوع در طرز تهیه کیک اسفنجی بی شمار است. از این رو در ادامه مطلب درباره انواع کیک اسفنجی میخوانید.
طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر
الزامی در پخت کیک اسفنجی توسط فر نیست. به چندین روش میتوان پخت فر را انجام داد:
روش تهیه کیک اسفنجی در قابلمه
اگر در تهیه و پخت کیک خانگی اسفنجی محدودیت دارید، دیگر جای نگرانی نیست. شما میتوانید با قابلمه دلخواه خود پخت کیک را به تعویق نیندازید. مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی قابلمهای به شرح زیر است:
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر یا پودر قند | 100 گرم |
آرد | 100 گرم |
وانیل | 1/4 قاشق غذا خوری |
بیکینگ پودر | 1/4 قاشق غذا خوری |
روغن مایع | به اندازه لازم |
1- ابتدا سفیده تخم مرغها را با دور تند همزن برقی یا به صورت دستی تا زمانی که سفیده تخم مرغ کف کند و به رنگ سفید یکدستی درآید، به خوبی هم بزنید.
2- سپس وانیل و شکر (یا پودر قند ) را به تخم مرغ اضافه کنید و به هم زدن ادامه داده تا مواد شما به خوبی یکدست و پف کند.
3- آرد و بیکینگ پودر را الک کنید. ( بسته به نوع کیفیت آرد 2 الی 3 بار انجام شود.)
4- بعد از الک، آرد و بیکینگ پودر را به مواد دیگر اضافه کنید. حتما به صورت دورانی هم زدن مواد را ادامه دهید تا، مواد به صورت یکدست درآیند.
5- کف قابلمه را تا یک سانت دیوارهها چرب کرده و با یک کاغذ روغنی پوشیده شود. این کار باعث عدم چسبیدن کیک به کف قابلمه شما میشود. در صورتی که کاغذ روغنی نداشتید، کف قابلمه چرب شده را کمی آرد پاشی کنید.
6- مایع را در قابلمه ریخته و با حرارت ملایم ( ترجیحا از شعله پخش کن استفاده شود.) به مدت 45 دقیقه الی 1 ساعت پخت شود.
نکات کلیدی پخت در قابلمه
- تحت هیچ شرایطی به مدت 30 دقیقه اول پخت، درب قابلمه باز نشود. اگر این مورد رعایت نشود کیک شما خوب پف نمیکند.
- استفاده از درب شیشهای برای بررسی کیک در هنگام پخت بسیار مفید است.
- پس از پخت دیوارههای کیک را با استفاده از چاقو جدا نموده تا کیک به راحتی جدا شود.
- برای اطمینان از پخت کیک اسفنجی ، یک سیخ کبابی چوبی را در کیک فرو برده، در صورتی که مواد به کیک نچسبد کیک شما پخته شده است.
طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر
برای تهیه کیک اسفنجی، تهیه مواد زیر لازم است:
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد شیرینی | 1 پیمانه |
شکر یا پودر قند | 1/2 پیمانه |
آب جوشیده سرد | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | 1/4 قاشق غذاخوری |
یک از روشهای پخت طرز تهیه کیک اسفنجی به شرح زیر است:
1- ابتدا سفیده تخم مرغ را جدا نموده و برای خنک شدن به مدت 5 دقیقه در فریزر قرار دهید. سپس با دور تند در یک کاسه هم بزنید. این عمل هم زدن تا پف کردن کامل سفیده تخم مرغ ادامه دهید.
2- نصف پودر شکر را به سفیده اضافه کنید و هم زده تا مواد پف کرده و شل نباشد.
3- برای جلوگیری از شل شدن مواد را در یخچال قرار دهید.
4- نصف دیگر شکر را به همراه زرده تخم مرغ و وانیل در همزن ریخته و با دور تند همزنید. این عمل تا جایی که به رنگ کرم رنگ درآید ادامه دهید.
5- در حین هم زدن، آب جوش سرد شده را به مواد اضافه کنید. همزدن را تا زمانی که زرده تخم مرغ یکدست شود انجام دهید.
6- آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و 1 الی 2 بار الک کنید.
7- پس از الک به مواد از قبل آماده شده ( زرده تخم مرغ + وانیل + ½ پیمانه شکر ) اضافه شود. مجددا هم زدن دورانی مواد را ادامه دهید.
8- در این حین سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج نموده و طی دو مرتبه به مواد اضافه کنید و تا یکدست شدن مواد همزدن را ادامه دهید.
9- کف قالب خود را تا یک سانت دیواره چرب نموده و با کمی آرد کف آن را بپوشانید. ( به جای پوشاندن با آرد میتوانید با کاغذ روغنی این عمل را انجام دهید. )
10- مواد را در قالب توستر بریزید.
11- در قسمت وسط توستر، یک کاسه آب قرار دهید. و بر روی قالب با یکه فویل باید بپوشانید.
12- پس از 40 دقیقه بعد از پخت، با خلال دندان کوچک یا سیخ کبابی چوبی پخت کیک را چک کنید. در صورتی که مواد نچسبد کیک شما پخته شده است.
برای خرید پودر کیک هلچین به دیجیکالا یا فروشگاه های معتبر سراسر کشور مراجعه نمایید.
طرز تهیه کیک اسفنجی در فر با پف زیاد
یکی از روشهای دیگر در پخت کیک با استفاده از فر به شرح زیر است. مواد لازم طرز تهیه کیک اسفنجی با فر:
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد شیرینی | 120 گرم |
شکر | 120 گرم |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
روش پخت کیک پف دار اسنجی در فر
1- برای تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، ابتدا آرد و بیکینگ پودر را به خوبی ترکیب و 3 بار الک کنید.
2- قالب خود را تا از کف تا 1 سانت دیواره چرب نمایید. کف آن را با یک کاغذ روغنی یا کمی آرد بپوشانید.
3- برای گرم شدن، فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 الی 20 دقیقه روشن کنید.
4- تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل هم زده تا مواد یک دست، به رنگ کرم و به حالت پفی در آید.
5- در حین هم زدن 1 قاشق غذاخوری آب جوش را اضافه نموده و هم بزنید. تا فرم مواد به هم نریزد.
6- بکینگ پودر و آرد را طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و همچنان به هم زدن مواد ادامه دهید.
7- پس از فرم دهی مواد اولیه کیک، مواد را به داخل قالب خود ریخته و در فر قرار دهید.
8- بعد از 30 دقیقه برای بررسی کیک، فر را باز نموده و با یک خلال دندان کیک خود را بررسی کنید. ( اگر مواد نچسبد کیک شما آماده است. )
9- مدت زمان پخت 45 دقیقه الی یک ساعت است. (مدت زمان پخت با توجه به میزان حرارت گاز، مواد اولیه و روش تهیه و هم زدن مواد بستگی دارد. )
برای خرید پودر کیک هلچین به دیجیکالا یا فروشگاه های معتبر سراسر کشور مراجعه نمایید.
نکات کلیدی پخت با فر
- برای حجیم شدن بیشتر کیک، مواد شما باید ⅓ قالب مورد نظر باشد. در این صورت کیک شما فضای کافی برای حجیم شدن را دارد.
- زودتر از 30 دقیقه فر خود را باز نکنید در صورت عدم رعایت این مورد کیک شما حجیم نمیشود.
- با استفاده از کارد به آرامی کیک پخته شده خود را جدا کنید.
آخرین دیدگاهها