در تاریخ نگاری جبهه مقاومت باید متفاوت تر عمل کنیم

مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت‌های سپاه گفت: هرچند ما در گذشته به برخی کشورها کمک‌های مستشاری کردیم و حالا هم از مقاومت حمایت می‌کنیم، اما مهم این است که ما در آثار و مکتوبات‌مان درونی و خودجوش بودن مقاومت در منطقه را نشان دهیم.


به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف، مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت‌های سپاه در اولین جلسه برنامه‌ریزی «چهارمین دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت»، با اشاره به تحولات منطقه در ماه‌های اخیر و ایجاد پرسش‌ در اذهان عمومی، بر ضرورت و اهمیت بیش از پیش تبیین مسائل منطقه تأکید کرد و گفت: وظیفه ما این است که نشان دهیم که اقدامات و مجاهدت‌های سرداران و رزمندگان مقاومت در راستای منافع ملی کشور و تضمین‌کننده امنیت ملی بوده است.


سردار رمضان شریف با اشاره به تلاش شهید قاسم سلیمانی برای ایجاد وحدت و همدلی در مردم منطقه از اقوام و مذاهب گوناگون، گفت: شهید سلیمانی در عراق با ایزدی‌ها، مسیحی‌ها، اهل سنت، کردها و … ارتباط برقرار کرد تا از بسیج کردن این نیروها علیه مقاومت توسط تکفیری‌ها جلوگیری کند. اما اکنون دشمن در سوریه تصور می‌کند مقاومت را تضعیف و از میدان حذف کرده است و خود را ناجی مردم این کشور جلوه می‌دهد. این صورت ظاهری مسائل است اما درواقع آیا تمامیت ارضی سوریه حفظ می‌شود؟ آیا ثبات پیدا می‌کند؟ آیا آینده درخشانی در انتظار سوریه است؟ آیا رفاه و انسجام سوریه باقی است؟ بعید است جنین اتفاقی بیفتد.


وی با اشاره به جنایت‌های رژیم متجاوز صهیونی در سوریه پس از تحولات و حوادث میدانی اخیر یادآور شد: صهیونیست‌ها در نبود نیروهای مقاومت زیرساخت‌ها و توان دفاعی سوریه را نابود کرده و تا نزدیکی پایتخت این کشور آمدند و حاکمان فعلی سوریه جرئت نمی‌کنند حتی یک اظهار نظر در این زمینه بکنند.


مشاور فرمانده کل سپاه با بیان اینکه از این تحولات نتیجه می‌گیریم که ضرورت دارد به موضوع مدافعین حرم و حضور جمهوری اسلامی در جبهه مقاومت، اصل مقاومت و اهمیت جبهه مقاومت برای جهان اسلام و مقابله با رژیم صهیونی بپردازیم، ادامه داد: شاید امروز ضرورت این امر حتی از زمانی که در سوریه حضور داشتیم بیشتر باشد. چراکه از طرفی سؤالات و ابهامات امروزه بیشتر شده، و برخی می‌پرسند که حاصل خون شهیدان مدافع حرم و شخصیت‌های برجسته‌ای مثل شهیدان همدانیان، نیلفروشان زاهدی و حتی شهید سلیمانی که مبنای ترور ایشان اقدامات اثرگذارش در جبهه مقاومت بخصوص سوریه بوده، چیست؟ بنابراین ضرروت دارد که ما در این حوزه کار کنیم.


سردار شریف با اشاره به تأکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب بر پیروزی محتوم جبهه مقاومت و حضور رژیم صهیونی بعنوان نیروی نیابتی استکبار در منطقه، گفت: دو نکته حائز اهمیت است؛ یکی بیانات حضرت آقا و تأکید ویژه ایشان بر اینکه آینده از آن جبهه مقاومت است و رژیم غاصب صهیونی نابودشدنی است، و دیگری تأکیدی که اخیراً فرمودند که غیر از این رژیم جعلی در منطقه نیروی نیابتی دیگری وجود ندارد.


رئیس مرکز اسناد، تحقیقات، نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت‌های سپاه درباره پیام فرمایشات رهبری بیان کرد: مفهوم این است که یمن، سوریه عراق، فلسطین و لبنان و تمام منطقه خاستگاه ذاتی جبهه مقاومت است. هرچند ما در گذشته به برخی کشورها کمک‌های مستشاری کردیم و حالا هم از مقاومت حمایت می‌کنیم، اما مهم این است که ما در آثار و مکتوبات‌مان درونی و خودجوش بودن مقاومت در منطقه را نشان دهیم. باید نشان دهیم که مقاومت نیاز درونی کشورهای منطقه است و مستظهر به پشتیبانی مردم آن کشورها و در راستای منافع ملی، مذهبی و شرعی آن کشورهاست.


مشاور فرمانده کل سپاه با تأکید بر ضرورت تبیین چرایی خودجوشی مقاومت و نقش و تأثیر ایران در جغرافیای مقاومت، ادامه داد: تمام تلاش برخی جریان‌های درون کشور  ازجمله برخی ملی‌گراها این است که بگویند سپاه در ورود و حمایت از جبهه مقاومت اشتباه کرده هزینه‌هایی که نظام و کشور داده هیچ دستاوردی نداشته است. وظیفه ما این است که نشان بدهیم که این اقدامات و مجاهدت‌ها در راستای منافع ملی کشور و تأمین و تضمین‌کننده امنیت ملی ایران عزیز بوده است.


سردار رمضان شریف با اشاره به اهمیت اقناع افکار عمومی، تبلیغات و هجمه رسانه‌ای دشمن علیه جبهه مقاومت و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را امری عادی دانست و گفت: تکلیف آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها و دشمنان مردم و نظام که روشن است؛ طبیعی است که آنها علیه ما حرف می‌زنند اما آنچه اهمیت دارد این است که در زمینه اقناع افکار عمومی داخلی بخصوص نسل جوان بتوانیم موفق عمل کنیم.


سردار شریف با اشاره به برگزاری دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت – موسوم به «جایزه شهید حاج حسین همدانی» – در مهرماه امسال، درباره ضرورت ارتقای سطح برگزاری جوایز مرتبط با دفاع مقدس و شهدا، یادآور شد: پیشنهاد می‌کنم دبیران علمی این رویداد فرهنگی در جلسات خود دوره‌های قبلی را آسیب‌شناسی کنند و چنانچه نقصی در کار بوده، در جهت رفع آن تلاش کرده و راهکار مؤثری پیدا کنیم. اصرار نداریم که همه‌چیز خوب و طبق برنامه بوده است؛ احتمالاً اشکالاتی هم داشته‌ایم. این آسیب‌شناسی بسیار کمک خواهد کرد که در دوره چهارم بتوانیم شاخص‌های این رویداد را ارتقا بدهیم.


سردار شریف با اشاره به کوتاهی‌ و غفلت در زمینه معرفی شخصیت‌ها و نویسندگان و پژوهشگران برجسته حوزه دفاع مقدس،افزود: یکی از کارهایی که باید ضمن برگزاری رویداد دوسالانه شهید همدانی و رویدادهایی از این قبیل انجام دهیم، شخصیت‌پروری و معرفی نویسندگان اثرگذار این حوزه است چراکه در این حوزه ضعف داریم و شخصیت‌های برجسته این حوزه برای نسل امروز چندان شناخته شده نیستند. در حوزه تاریخ دفاع مقدس می‌بینیم که وقتی منتقدان می‌خواهند راجع به جنگ نقدی مطرح کنند سراغ چهره‌های شناخته‌شده خاصی می‌روند.


رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با بیان اینکه جریان منتقد هم در زمینه شخصیت‌پروری چندان موفق نبوده است، به احترام گسترده و عمیق عموم مردم نسبت به شهدا اشاره کرد و گفت: حرمت خون پاک شهدای دفاع مقدس مورد اهتمام، توجه و احترام آحاد مختلف جامعه بوده و این بسیار ارزشمند است و باید در زمینه تاریخ‌نگاری، روایتگری و معرفی جبهه مقاومت و شهدای برجسته‌ آن نظیر شهیدان همدانی، نیلفروشان، زاهدی و …، نیز متفاوت‌تر و مؤثرتر از گذشته عمل کنیم و در این راستا چند شخصیت شاخص و الگوی با دانش را به‌عنوان مرجع حوزه دفاع مقدس به جامعه معرفی کنیم.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *